lördag 2 januari 2016

Sammanfattning av läsåret 2015

Det har blivit dags att sammanfatta hur det har gått med mina Läsutmaningar för 2015:


LÄSTA BÖCKER 2015

45/40
Jag är väldigt nöjd med antal lästa böcker under året. Jag brukar snitta på ca 3-4 böcker i månaden och det är alldeles lagom. Det har varit många riktigt bra böcker som jag har läst under 2015 och jag känner mig väldigt peppad inför 2016.


FÖRFATTARUTMANINGEN 2015

15/20
Den här utmaningen går aldrig helt ut för mig och jag blir bara stressad när jag inte hittar någon författare som jag vill läsa på vissa bokstäver. Det här var sista året som jag gjorde denna utmaning känner jag.


BOKTOLVAN 2015

12/12
Det är aldrig några problem för mig att klara denna utmaning eftersom jag verkar varva nya författare (åtminstone för mig) med gamla favoritförfattare hela tiden. Det är ett bra sätt att variera sin läsning på och eftersom jag har så många olästa böcker i min bokhylla så finns det många "nya" författare för mig att upptäcka där.


KLASSIKER 2015

1/1
Den här utmaningen är också ett stressmoment för mig. Nu hade jag tur och älskade Selma Lagerlöfs Jerusalem men jag kommer inte fortsätta att tvinga mig själv att läsa klassiker. Jag har ganska många olästa klassiker i min bokhylla men de ska läsas när jag vill och inte för att jag måste.


ENGELSKA BÖCKER 2015

5/5
Jag försöker varva engelska böcker med svenska böcker hela tiden och med tanke på att några av mina favoritförfattare inte har fått alla sina böcker översatta till svenska så faller det sig naturligt att jag läser de på engelska.


TEGELSTENAR 2015

5/5
Eftersom jag sänkte sidantalet på vad som går som "tegelsten" från 1000 sidor till 500 sidor så var det inga problem att klara utmaningen. De flesta böcker som jag läser ligger på mellan 350-500 sidor. Jag hoppas att jag under 2016 faktiskt läser några av de där "riktiga" tegelstenarna på över 1000 sidor som står olästa i min bokhylla.


HYLLVÄRMARE 2015

9/10
Jag var väldigt nära att klara denna utmaning också men det räckte inte hela vägen fram. Om det är någon läsutmaning som känns viktigare än de andra så är det ju faktiskt denna. Jag har extremt många olästa böcker i min bokhylla och jag borde verkligen fokusera på att läsa de först. Vi får hoppas att det går bättre under 2016.


Inför 2016 kommer jag endast att ha en enda läsutmaning och det är Goodreads Reading Challenge. Jag har satt upp 40 st böcker som mål i år igen eftersom det är en ganska lagom nivå för mig. Då jag märker att jag blir aningens stressad av alla andra läsutmaningar så struntar jag helt i dem i år och läser helt fritt och precis vad jag känner för. Jag har som vanligt en hel hög med böcker från biblioteket hemma samt alla nya böcker från 2015 som inte får en plats i bokhyllan förrän de är lästa. Låt oss hoppas att 2016 blir ett fantastiskt år på alla sätt!


Inga kommentarer: