lördag 31 december 2016

Sammanfattning 2016

Det har blivit dags att sammanfatta 2016 års läsning och jag är lite besviken på mig själv. Jag trodde att jag åtminstone skulle hinna läsa 40 böcker men jag tappade helt läslusten under sommaren och läste endast tidningar samt såg på TV-serier. Ja ja, så kan det gå. Efter denna sammanfattning släpper vi 2016 och ser fram emot 2017.

Totalt antal lästa böcker: 33 st

Lästa på svenska: 30 st
Lästa på engelska: 3 st

Lånade från biblioteket: 22 st
Lästa från bokhyllan: 11 st

Bästa boken var: Jag läste flera riktigt bra böcker under 2016 så jag kan inte välja endast en enda bok. Förutom författare som jag vet att jag älskar (M.J. Arlidge, Jojo Moyes, Karin Slaughter och Tess Gerritsen) så läste jag fyra böcker som jag verkligen gillade: Martina Haag - Det är något som inte stämmer, Liane Moriarty - Öppnas i händelse av min död, Gillian Flynn - Gone girl och Paula Hawkins - Kvinnan på tåget.

Sämsta boken var: Ingen av årets böcker var dåliga så jag tänker inte välja en bok här. Några böcker var endast OK men de var ändå underhållande och jag ångrar inte att jag läste dem.

Sammanfattning av året: Som sagt, jag är besviken på mig själv när det gäller läsningen men 2016 var ett omtumlande år. Jag tror att jag vet varför jag tappade läslusten i maj men det behåller jag för mig själv. När det blev höst hade jag bara läst 20 böcker av mitt mål på 40 böcker så jag hämtade ändå upp läsningen, även om det inte nådde ända fram. Eftersom mitt läsmål endast är för mig själv så sänkte jag det till 30 böcker i december. Det finns ingen anledning att behöva må dåligt varje gång jag går in på Goodreads och ser att jag inte klarade av mitt mål för 2016.

Läsplanering för nästa år: Som vanligt så hoppas jag att nästa år blir ett fantastiskt läsår. Jag känner mig taggad inför 2017 och har många spännande böcker som väntar på att få bli lästa. Jag gillade verkligen att köra en read-a-thon men känner inget behov av att delta i dem på sociala medier, därför kommer jag att köra egna read-a-thons under året. Jag vill även fokusera på böcker som finns i min bokhylla istället för att låna på biblioteket. Mina läsutmaningar och läsmål kommer mer detaljerat i ett annat inlägg.


Gott Nytt År!
Inga kommentarer: