onsdag 1 februari 2017

Månadsrapport Januari 2017


1. Robyn Carr - När snön faller
2. Robyn Carr - En plats för lycka
3. RaeAnne Thayne - Björnbärssommar
4. Mo Hayder - Fågelmannen
5. Anna Sparre - Av Wasablod
6. P.J. Parrish - Spår i snön
7. Tess Gerritsen - Försvunnen
8. S.J. Bolton - Nu ser du mig

Antal lästa böcker: 8 st

SIDOR
Antal sidor: 2 682sidor
Snitt antal sidor per bok: 335 sidor/bok
Böcker på 0-300 sidor: 2 st
Böcker på 301-400 sidor: 4 st
Böcker på 401-500 sidor: 2 st
Böcker på 501-1000 sidor: 0 st

SPRÅK
Lästa på svenska: 8 st
Lästa på engelska: 0 st

FORMAT
Lånade från biblioteket: 2 st
Lästa från bokhyllan: 3 st
E-böcker: 3 st
Ljudböcker: 0 st

GENRE
Deckare/Thrillers: 4 st
Historiska: 1 st
Chicklit: 3 st
Nutida romaner: 0 st
Biografi/Fakta: 0 st

KVINNA / MAN
Kvinna: 8 st
Man: 0 st

NYA FÖRFATTARE / LÄSTA TIDIGARE
Nya: 2 st
Gamla: 6 st

RATING
5 stjärnor: 3 st
4 stjärnor: 2 st
3 stjärnor: 3 st

PLATSER
Kalifornien, Colorado, London, Sverige, Tyskland, Ryssland, Michigan, Vietnam, Bangkok


Bästa boken var: De absolut bästa böckerna var de av Robyn Carr samt "Nu ser du mig" av S.J. Bolton. Jag älskar samhället och karaktärerna som Robyn Carr har byggt upp i sina böcker om Virgin River. Tänk att få bo där och ha den gemenskapen. Jag kan helt enkelt inte få nog och då är det tur att det finns 5 st olästa böcker kvar i serien i min bokhylla och ytterligare 9 st böcker totalt kvar tills serien är helt slut + 2 extra böcker (anthology).
S.J. Bolton överraskade mig lite då jag verkligen älskade denna bok men minns att jag "bara" gav boken "Livrädd" 4 stjärnor. Det kan bero på att jag lyssnade på den boken och jag har verkligen svårt att fokusera på ljudböcker. Det är nästan så att jag vill läsa om "Livrädd" nu när jag vet det jag vet efter boken "Nu ser du mig".

Sämsta boken var: Ingen bok var direkt dålig men tre böcker var endast OK. Anna Sparres bok "Av Wasablod" var intressant men fångade mig aldrig riktigt. "Spår i snön" av P.J. Parrish var väldigt seg första halvan men blev betydligt mer spännande i slutet. "Försvunnen" av Tess Gerritsen var bra men jag blev förbannad på ett stycke i boken som man kunde tolka som början på en våldtäkt och jag hade verkligen väntat mig mer av en av mina favoritförfattare!

Sammanfattning av månaden: Det blev en bra start på det nya året och jag är nöjd med min läsning. Jag tror att mina Read-a-thons hjälper mig att välja läsning före slötittande på Youtube, vilket är bra. Jag tänker inte göra som förra året och ändra mina läsmål bara för att en månad gick bra. Nu hoppas jag att året kommer fortsätta såhär för då kan detta bli det bästa läsåret någonsin för mig. Mitt bästa läsår hittills är 55 lästa böcker men fortsätter jag med 8 lästa böcker i månaden så har jag chans på 100-strecket :)

Planerar att läsa nästa månad: De enda böcker som jag vet att jag kommer läsa är de till mina Read-a-thons. I februari handlar de om en färg på omslaget (jag har valt lila) och engelska böcker (vilket jag har flera olästa av mina favoritförfattare). Jag har även några låneböcker kvar hemma som jag vill läsa ut men i övrigt tar jag det som det kommer. Blir jag sugen på en bok (helst från bokhyllan) så läser jag den.Inga kommentarer: