måndag 5 juli 2010

Levande begravd av Peter James


Handling
Vilken mardröm! Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak. Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?

"Levande begravd" utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace. Engelsmannen Peter James har skrivit den perfekta thrillern. Den har sålts till 22 länder och legat högt på försäljningslistorna runt om i Europa. James har också av Publishers Weekly förutspåtts att bli en av fem deckarförfattare som inom kort slår stort i USA.

Mina tankar
Jag drogs med en gång in i boken och kunde inte lägga den ifrån mig. Oerhört spännande och bra uppbyggd story. Polisinspektör Roy Grace är en bra karaktär som jag ser fram emot att följa genom fler böcker. Som tur är så var denna bok nummer ett i en ny serie så de andra böckerna skrevs med en gång upp på "Att läsa"-listan. En sak som jag störde mig lite på var att polisen aldrig kom på tanken att kolla killarnas mail efter information om svensexan, vilket är något av det första man bör göra i en sådan situation enligt mig. Boken får en oväntad vändning mot slutet.

BetygInga kommentarer: