torsdag 29 juli 2010

Favorit thriller-författare

Två av mina favoritförfattare när det gäller thrillers-böcker är Patricia Cornwell och Tess Gerritsen.

Cornwell upptäckte jag av en slump när de hade Världens Längsta Bokbord på Drottninggatan förra året. De sålde 3 pocket för 25 kr, så jag fick hem 5 st av Cornwell. Hade bara hört namnet tidigare men aldrig läst något av henne så jag chansade och det är jag riktigt glad för. Har skaffat mig alla hennes böcker som jag kommit åt och resten lånar jag från bibblan.

Gerritsen läste jag faktiskt en bok av för flera år sedan men jag var ännu inte särskilt inne på deckare/thrillers så jag glömde den snabbt. Det var i och med boken "Skendöd" som jag fastnade för henne på riktigt. Tyvärr är det några böcker som inte har översatts till svenska så jag får kämpa mig igenom medicinsk engelska, men det ska nog gå.

Så för någon dag sedan lånade jag dessa böcker på bibblan:


- Donator okänd av Tess Gerritsen (redan utläst)
- Dödens väntrum av Tess Gerritsen (pågående)
- Offer utan namn av Patricia Cornwell


- The Apprentice av Tess Gerritsen

Eftersom den här boken inte går att hitta på svenska så köpte jag den på engelska istället. Om det känns bra att läsa den på engelska så ska jag köpa "Body double" av Gerritsen också.

En sak jag inte riktigt förstår är varför engelska böcker är dyrare än svenska. De engelska böckerna är ju på originalspråk och behöver inte översättas eller göras om, så vad är det som kostar extra? En svensk pocket kostar 39 kr på Adlibris medan en engelsk pocket ligger på ca 70-100 kr. Varför?

Inga kommentarer: