lördag 7 september 2013

Nya TV-serier

För alla oss som älskar Philippa Gregorys böcker är TV-serien The White Queen ett måste! Ett extra plus att svenska Rebecca Ferguson spelar huvudrollen och gör det riktigt bra. Jag slukade hela serien (10 avsnitt) på två dagar och kände efteråt att jag ville ha mer. Jag började titta lite på The Tudors men än så länge är den inte lika bra som The White Queen var. Eftersom det har kommit ut två nya böcker i serien om röda och vita rosen (Lancaster och York) så kanske det blir en fortsättningen på tv-serien, men med namnet The White Princess (som boken om the White Queens dotter heter). 
En annan TV-serie som jag längtar efter är Outlander som baseras på boken Främlingen av Diana Gabaldon. På Facebook debatteras det vilt om rollbesättningen men jag är väldigt nöjd med valet av Jamie - skotten Sam Heughan.(Fejkad bild men lite såhär känns det faktiskt som att Jamie ser ut)3 kommentarer:

Vilma sa...

Åhhhhhh, vart på Facebook står det?

Jag gillade inte Philippa Gregorys roman: Den blå hertiginnan så mycket och har inte läst de andra så jag tror jag väntar lite med att se tv-serien. :)

Liz sa...

Vilma - Vilket fint namn du har! :)

Om du tänker på det här med Outlander så står det på Diana Gabaldons sida på facebook. Hon uppdaterar varje dag om nya boken som hon skriver på och tv-serien som är på gång :)

Jag gillade inte Philippa Gregorys roman The Red Queen så mycket men det beror nog lite på att huvudkaraktären var så osympatisk. Den blå hertiginnan/The Lady of the Rivers har jag inte läst ännu men boken Den Vita Drottningen kan jag varmt rekommendera!!

Anna A sa...

Boken White Queen tyckte jag var lite torr men älskade serien. Hoppas också på att serien fortsätter även om min favorit numera är död.