onsdag 13 mars 2019

Månadsrapport Februari 2019

1. Sarah Pinborough - Cross her heart
2. Taylor Jenkins Reid - After I do
3. Taylor Jenkins Reid - Maybe in another life
4. Jenny Colgan - Den lilla bokhandeln runt hörnet
5. Chimamanda Ngozi Adichie - We should all be feminists
6. Elizabeth Acevedo - The poet X
7. Michelle Obama - Becoming
8. Josie Silver - One day in December
9. Jill Santopolo - The light we lost
10. Shonda Rhimes - Year of yes



Antal lästa böcker: 10 st

SIDOR
Antal sidor: 3467 sidor
Snitt antal sidor per bok: 347 sidor/bok

SPRÅK
Lästa på svenska: 1 st
Lästa på engelska: 9 st

FORMAT
Inbundna: 0 st
Pocket: 1 st
E-böcker: 0 st
Ljudböcker: 9 st

GENRE
Thrillers: 1 st
Historiska: 0 st
Romance: 5 st
Nutida romaner: 0 st
Biografi/Fakta: 3 st
Young adult: 1 st

KVINNA / MAN
Kvinna: 10 st
Man: 0 st

NYA FÖRFATTARE
Ja: 7 st
Nej: 3 st

STAR RATING
5 stjärnor: 0 st
4 stjärnor: 6 st
3 stjärnor: 4 st
2 stjärnor: 0 st
1 stjärna: 0 st

Bästa boken var: I februari fick ingen bok högsta betyg men istället läste jag många riktigt bra böcker som fick näst högst betyg; 4 stjärnor. Fyra av romance-böckerna som jag läste skulle jag varmt rekommendera och det är: After I do, Maybe in another life, One day in December och The light we lost. De hade allt som jag söker i en romance-bok; karaktärer som jag tycker om, en härlig romantisk stämning (utan sexscener) samt en intressant och känslosam historia.

Sämsta boken var: Ingen bok var dålig men jag blev besviken på "Den lilla bokhandeln runt hörnet" av Jenny Colgan. Den började så intressant med bibliotekarien Nina som skulle öppna egen bokaffär i Skottland men någonstans under bokens gång så hände något. Jag gillade inte hur karaktärerna utvecklades och kände ingen connection med huvudkaraktären eller de två killarna som hon var intresserad av. Jag ska ändå ge Jenny Colgan en till chans och läsa ytterligare någon bok av henne innan jag ger upp.

Sammanfattning av månaden: Ännu en riktigt bra läsmånad och jag måste erkänna att jag kan tacka Storytel för det. Problemet som jag har haft med ljudböcker är att jag inte gillar de svenska uppläsarna. De är oftast skådespelare och jag har stört mig på deras röster och hur de läser eller uttalar namn. Sedan lyssnade jag på en bok på engelska och oj vilken skillnad! Så himla mycket bättre! Ibland har de t.o.m. flera personer som läser de olika karaktärerna och än så länge har jag aldrig blivit besviken. Så nu lyssnar jag bara på engelska ljudböcker och blandar dem med böckerna i min bokhylla.

Planerar att läsa nästa månad: I mars kommer jag att fortsätta läsa från min TBR-utmaning för Q1 eftersom den blev lite lidande pga läsningen av "Katedralen vid havet". Jag kommer behöva fokusera rejält på dessa böcker eftersom flera av dem är riktigt tjocka (en är på över 1000 sidor...). Sedan kommer jag lyssna på de böckerna som jag känner för. Det finns väldigt många böcker att välja på i min bokhylla på Storytel och det läggs hela tiden till nya eftersom jag ständigt får rekommendationer från Booktube.

Inga kommentarer: