fredag 20 april 2012

Bokbloggsjerka 20-23 april

Det har varit en intensiv vecka med mycket jobb och aktiviteter varje dag efter jobbet (har kommit hem kl 23-00), så både läsningen och bloggen har blivit lidande. Skönt då att avsluta jobbveckan med en Bokbloggsjerka.

Veckans fråga:
Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvud taget?

Jag har väldigt svårt att lägga ifrån mig en pågående bok, så jag läser minst halvvägs innan jag lägger den åt sidan. Fast jag låter den ligga framme i vetskapen att jag bara har pausat den till förmån för någon mer spännande bok. Jag kommer på alla möjliga försvarstal för mitt agerande. Det kan ju t.ex. vara så att jag är sugen på en annan genre (även om jag ändå oftast läser minst två böcker samtidigt, en inbunden och en pocket)...
Just nu har jag fyra böcker som jag har pausat halvvägs och jag är helt övertygad om att jag kommer att läsa ut dem någon gång. Om jag då minns vad första halvan av boken handlade om, det är tveksamt...

5 kommentarer:

Monika sa...

Det måste ju vara ännu jobbigare än att faktiskt läsa ut böckerna :)

Linda sa...

Det där känner jag verkligen igen! Man har två-tre bra, men är mest sugen på en av dem, så börjar man snegla på en annan och tillslut är det två-tre igång samtidigt. Har blivit ytterligare problem med e-böcker, de kommer ju "hem" så snabbt.

Johanna sa...

Känner igen mig i det där, fast jag brukar ändå sätta tillbaks boken i bokhyllan när jag inte orkar läsa mer. Just nu har jag bara 2 böcker i bokhylla som jag har gett upp efter en stund, men det känns ändå som för många tycker jag ;)

Lotten sa...

Jag undrar också om jag kommer att komma ihåg första halvan i de som ligger här hos mig...

Boktjuven Ingerun sa...

Det händer mig också, fast vissa ger jag upp för gott.