fredag 1 februari 2013

Bokbloggsjerka 1 - 4 feb

Veckans fråga i Annikas Bokbloggsjerka är en rolig en:

Är du en ”samlare” av saker som kan kopplas till litteraturen (böcker, bokmärken, muggar med litteraturmotiv, etc)?

Ja, numera är jag det. Jag började samla på bokmärken förra året. Eftersom killen och jag var ute och reste så mycket under 2012 så började jag först att samla på mig böcker från alla olika länder som vi besökte, men i Paris hittade jag ingen som jag var intresserad av (trots att jag var i den berömda bokhandeln Shakespeare and Company), antagligen pga min killes otålighet... Istället hittade jag två vackra bokmärken som varje gång jag använder de kommer få mig att minnas den underbara resan till Paris. Dessutom väger de inte lika mycket i handbagaget :)

Så numera letar jag alltid efter bokmärken i de städer som jag besöker. I april bär det av till Amsterdam så då ska jag hålla utkik igen.

Eftersom en bild på mina bokmärken efterfrågades så kommer här en:


(De flesta är magnetiska eftersom jag tycker bäst om den varianten)

På översta raden har jag de som köptes i London nu i nov. 
På andra raden har jag två st från Paris till vänster och två st från Prag till höger.
Resten är bokmärken som köpts i Sverige, förutom den lilla allra längst ner till höger i bild - den är från Grekland och den fick jag av en kollega. 

Som ni ser så jobbar jag på att utöka denna samling. Jag hittade ingen bokaffär i Berlin, Budapest eller Alanya - vilket främst berodde på tidsbrist i Berlin och Budapest. I Alanya hittade jag verkligen inga bokmärken och efter lite letande i 35 graders värme med strålande sol så struntade jag i det och la mig i skuggan vid poolen och läste en bok istället :)

12 kommentarer:

Dola sa...

Åh! Jag skulle också vilja resa så mycket som du gör! Det vore helt underbart :)!

Jag har skrivit recensioner på "Härskaren på Dunkeathe" och "Falska skulder" ifall du skulle vilja läsa dem :).

[Anna] sa...

Jag vill se bilder på dina bokmärken :)

Tessans Bokblogg sa...

Bokmärken, vad kul!! :D Visa gärna bild sen om du har! :)

Liz sa...

Dola - Ja det har verkligen blivit ett stort intresse att åka på weekend-resor!
Jag såg dina recensioner :) Jag har säkert 300 historiska Harlequin-böcker hemma. Älskade dem förut, men har inte läst en på några år nu. Kanske dags att prova igen :)

Anna och Tessan - Jag tänkte ta kort på dem och bifoga inlägget men är på jobbet. Ska försöka komma ihåg att göra det imorgon för jag kommer hem sent ikväll (ska se Django Unchained på bio!)

Anonym sa...

Det var en bra idé till samling. Det måste vara roligt att ha en bok från stället man besökt. Ska försöka lägga det på minnet nästa gång jag åker någonstans.

Vargnatts bokhylla sa...

Jag håller med föregående talare, det vore jättekul att se bilder på dina bokmärken! :)

Monika sa...

Jag kom också på att bokmärken var idealiskt att samla på i souvenirväg. De väger ju ingenting :)

Carro sa...

Kul grej! Min mamma samlade på magneter från varje land hon besökte förut, men kylskåpet blev snabbt fullt. Bokmärken tar inte lika mycket plats :)

Lena sa...

Det är så kul med fina bokmärken!

KajsaLisa sa...

Brukar faktiskt försöka göra tvärt om, skaffa böcker om resmålet innan man åker. Testa, du kan plocka ut godbitarna och förstår sammanhangen och kulturen bättre.

Lotten sa...

Skulle också kunna tänka mig att samla på bokmärken, just nu består 90 % av vår samling från English Bookshop (de lägger alltid en i boken man köper...).

Liz sa...

KajsaLisa - Du missförstod nog mig. Jag köper alltid en guidebok om staden jag reser till innan, så väl på plats har jag stenkoll på vad jag vill se. Har man bara 2-3 dagar på sig och vill hinna se de största sevärdheterna så måste man göra så. Vad jag menade med att köpa en bok på plats var endast en vanlig skönlitterär bok.