fredag 25 januari 2013

Bokbloggsjerka 25-28 jan

Som vanligt springer veckorna iväg och det kändes som alldeles nyss som jag svarade på en Bokbloggsjerka. Den här veckan får vi följande fråga av Annika:

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Ja det är jag. Eftersom jag inte har särskilt många läsare (ca 25 st/dag) och eftersom jag har valt att inte försöka få några recensionsex från förlagen (vill inte känna något tvång med läsning och recensioner), så känner jag inget behov av att försöka mildra mina åsikter. Om jag inte tycker om en bok försöker jag att förklara varför så gott det går.
När jag tittar tillbaka på mina recensioner som har fått betyg 1 och betyg 2 så ser jag att jag var ganska hård tidigare. Jag tror att jag har försökt att mjukna lite i mina recensioner på senare år.5 kommentarer:

Vargnatts bokhylla sa...

Jag har inte heller fått några recensionsex så de böcker jag läser är ju enbart mina egna val. Jag vet faktiskt inte om jag hade känt att det skulle vara svårare att vara ärlig om jag inte gillade en bok som hade kommit som recensionsexemplar.

Monika sa...

Det blir ju lite jobbigt om man ljuger ihop något och sedan läser det ett tag efteråt. Hur skulle man komma ihåg vad man egentligen tyckte?

Skrivande sa...

För mig är det tvärt om, jag tror att jag är för snäll när det gäller omdömen på böcker! Händer ytterst sällan att jag inte tycker om en bok alls.

Elisabeth sa...

Jag försöker också förklara så gott jag kan varför jag inte gillar en bok utan att låta alltför hård :)

Lotten sa...

Recensionsexemplaren är knepigare när man inte gillar boken, men samtidigt måste man ju vara ärlig även där.