fredag 31 januari 2014

Månadsrapport - Januari 2014


1. Shy Keenan - Trasig
2. Julia Skott - Kroppspanik
3. Simona Ahrnstedt - De skandalösa
4. Lynn Kurland - The Gift of Christmas Past
5. Carolyn Davidson - Ett delikat dilemma
6. Catherine Coulter - Hawkfells hövding


Totalt antal lästa böcker: 6 st


Lästa på svenska: 5 st
Lästa på engelska: 1 st

Lånade från biblioteket: 2 st
Lästa från bokhyllan: 4 st

Författarutmaningen: 5 st
Boktolvan: 2 st
Utmaning Klassiska böcker: 0 st
Utmaning Engelska böcker: 1 st
Utmaning Tegelsten: 0 st
Utmaning Presentböcker: 0 st
Kaosutmaningen: 5 st
Titelutmaningen: 5 st


Bästa boken var: Det står mellan "De Skandalösa" och "Hawkfells hövding". Båda är historiska böcker och båda var väldigt underhållande och höll mig fast genom hela boken. Jag gillade att "Hawkfells hövding" utspelade sig på vikingatiden och att den var så realistisk. Personerna i boken var lätta att ta till sig och jag uppskattade deras personligheter. De snabba och oväntade svängningarna hjälpte nog till att hålla mig fast.

Sämsta boken var: Ingen bok var egentligen sämst men "Trasig" var sjukt obehaglig och psykiskt jobbig att läsa. Den handlar om övergrepp och incest på en liten flicka och jag klarar inte av att läsa sånt sedan jag fick brorsbarn. Att jag läste ut den var endast för att den hade legat påbörjad i min bokhylla i flera år och jag kände att det var dags att få bort den från påbörjade-men-pausade-böcker-högen.
"The Gift of Christmas Past" vart jag besviken på eftersom handlingen gick lite för fort, men jag älskar fortfarande författarens andra böcker.

Sammanfattning av månaden:
Det här var en bra läsmånad och jag har verkligen prioriterat läsningen. Jag var i och för sig sjuk i en vecka i början av januari så det kan ha bidragit till att fler böcker blev lästa, men i slutet av månaden har jag valt böcker framför tidningar, serier och youtube.

Planerar att läsa i Feb:
Jag tänkte börja med lite mer planerad läsning månadsvis och se hur det går. För februari har jag valt ut fyra olika böcker som jag vill läsa och då har jag blandat mina favoritgenrer; deckare/thriller, historia och chicklit. Jag ska fokusera mer på de olästa böckerna som jag har hemma i bokhyllan och inte låna något från biblioteket. Jag känner mig faktiskt väldigt peppad inför februaris läsning!


2 kommentarer:

[Anna] sa...

Jag känner mig super peppad på att ta tag i fler hyllvärmare :) Och att avsluta serier :)

Liz sa...

Ja eller hur, jag med :) Nytt år och dags att beta av alla olästa böcker!