söndag 27 juni 2010

Vår lilla hemlighet av Toni Maguire

Handling
Toni Maguires perfekta barndom med hus på landet, husdjur, en omtänksam mor och charmerande far, gömde ett skräckscenario som nästan tog hennes liv.

När hon var sex år gammal började hennes far att förgripa sig på henne, och sa till henne att det var deras lilla hemlighet. Toni var ändå modig nog att säga vad som skedde till sin mor, eftersom hon var säker på att hon skulle se till så att han slutade. Men istället sa hennes mor till henne att aldrig någonsin prata om det igen, och år av sexuellt utnyttjande följde.

Vid fjorton års ålder blir Toni gravid, och pappan till barnet är hennes egen far. Då berättar hon sin fasansfulla hemlighet igen. Hennes far sätts i fängelse, men själv blir hon förskjuten av vänner, lärare och sin familj. Efter en dåligt utförd abort är hon nära att dö. Tvingad in i en värld av depression och desperation, har Toni bara sig själv att lita till för att kunna bygga upp ett lyckligt liv för sig själv. På ett mirakulöst sätt lyckades hon överleva sin hemska barndom. Detta är hennes egen historia om sin resa och sin triumf.

Mina tankar
Författaren har verkligen byggt upp boken på ett intressant sätt med tillbakablickar på sitt liv när hon besöker sin döende mamma på sjukhuset. Man blir frustrerad över mammans ignorans mot vad som händer mellan pappan och dottern. Någon av alla vuxna i hennes närhet borde ha ingripit och jag blir alltid lika förbannad när jag läser sådana här böcker om pedofili och våldtäkter. Jag vill bara krama om den lilla flickan och ta med henne bort från den vidriga pappan och skapa ett nytt liv åt henne. Svår att lägga ifrån sig.

Betyg
1 kommentar:

Louise sa...

Fy vilken hemsk historia, men det verkar som att boken är bra!