lördag 17 november 2012

10 favoritfilmer

Här kommer mina 10 bästa filmer (rangordningen har mindre betydelse, alla filmerna är fantastiska):

1. Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta. Jag älskar den här filmen! Baserad på en bok av Nicholas Sparks och hans filmer är alltid lite sorgliga. Jag gråter varje gång jag ser den här filmen, och det har blivit väldigt många gånger. Filmen utspelar sig både i nutid och på 40-talet, och man får följa Allie och Noah. Jag älskar kombinationen historia/kärlek.

2. Åter till Cold Mountain. Jag älskar allt med den här filmen, handlingen, personporträtten, dialekterna, miljöerna. Filmen utspelar sig under det amerikanska inbördeskriget och man får följa Ada Monroe och Inman.

3. The Dark Knight. Bästa Batman-filmen och det beror till största delen på Heath Ledger som gör en fantastisk tolkning av Jokern. Det skadar inte att han är grymt sexig i rollen heller ;)

4. Titanic. När man ser filmen känns det nästan som att man är där och upplever tragedin. Jag har alltid varit fascinerad över Titanic och det var häftigt första gången man såg katastrofen komma till liv i filmformat. Att Leo DiCaprio är himla fin skadar ju inte heller..

5. Kill Bill. Alla 3 filmerna är grymma.

6. Braveheart. Klassiker där Mel Gibson faktiskt är riktigt charmig. Filmer som utspelar sig under 1000-1500-talet klappar mitt hjärta lite extra för. Skottland och skotska språket är jag väldigt fascinerad av.

7. Höstlegender. Sorglig berättelse med fina, fina Brad Pitt.

8. Seven. Obehaglig och läskig film som sitter kvar hos en länge efteråt. Gwyneth Paltrow och Brad Pitt är så fina tillsammans.

9. Devil's rejects. Cool film av Rob Zombie och jag tycker väldigt mycket om hans musik. Både Simon och jag älskar den här filmen. Vi har sett den så många gånger att vi kan många av replikerna utantill.

10. Gilbert Grape. Två snyggingar i en film; Johnny Depp OCH Leo DiCaprio, mums! Har svårt för Juliette Lewis, men filmen är riktigt bra.


Märks det att jag älskar filmer med historiska inslag? :)

Topp 10-utmaning


2 kommentarer:

enligt O sa...

Både Gilbert Grape och Seven bubblade på min lista!

Liz sa...

Ja det är fantastiska filmer :)