torsdag 25 februari 2010

Recensioner


Självklart ska jag försöka recensera böckerna som jag läser och har läst, men eftersom det är ett ganska stort antal så får jag sakta men säkert arbeta mig igenom dem. Jag har tänkt att utforma mina recensioner relativt kortfattat med en del handling och en del med mina egna tankar kring boken. Mina betyg grundar sig på känslan som infinner sig efter att jag läst boken.

Betyg 5 = Bäst - Läs den!
Betyg 4 = Riktigt bra - Läs den!
Betyg 3 = Bra - Läs om du har tid över
Betyg 2 = Sådär - Undvik den om du kan
Betyg 1 = Dålig - Läs den inte!

Mina recensioner börjar oftast med en inledning där jag genast berättar om jag gillade boken eller inte, kanske nämner varför jag bestämde mig för att läsa just den boken. Sedan försöker jag att återberätta handlingen utan att avslöja för mycket. I slutet försöker jag sedan att skriva ner mina tankar om boken.
Jag själv föredrar att redan i inledningen få reda på om boken är värd att läsa. I annat fall orkar jag inte alltid läsa igenom recensionen.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag brukar scrolla direkt ner till de egna tankarna eller i mer omständliga fall, där tankar och handling vävts samman, skumma texten efter ord som berättar vad recensenten tyckte!