fredag 26 februari 2010

Smuts av Katarina Wennstam


Handling
Jonas Wahl är en framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.

Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.

Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?

Mina tankar
En bok om ett alltid lika aktuellt ämne, prostitution och trafficking. Författaren har skrivit andra böcker i ämnet samt om våldtäkter, men dessa har jag inte läst. Jag tycker den här boken var väldigt fängslande och otäck, och eftersom jag gillar såna böcker hade jag svårt att lägga den ifrån mig. Att det ändå bara blir ett medelbetyg är för att boken var bra men inte tillräckligt bra för att lämna några spår hos mig, och mina betyg går väldigt mycket på känslan som infinner sig efteråt.

Betyg
Inga kommentarer: