tisdag 15 januari 2013

Tematrio - 2012 års bästa

Jag gillar Lyrans Tematrio och denna vecka fick vi nedan uppmaning:

Berätta om de tre bästa böckerna ni läste 2012!

Precis som många andra har jag satt ihop en summering över 2012 där jag tar upp de bästa böckerna jag har läst under året. Här kommer de tre bästa:

1. Blonde av Joyce Carol Oates. Den här boken hade jag längtat efter att läsa men eftersom den är så extremt tjock så hade jag inte orkat tagit tag i den. Den var precis så fantastisk som alla hade sagt att den skulle vara. Även om den inte är en biografi så fick man ändå en bättre bild av Marilyn Monroe och min fascination över denna kvinna växte.

2. Hungerspelen av Suzanne Collins. Jag brukar inte gilla ungdomsböcker men den här slukade jag och älskade! Jag önskar att det kommer fler lika bra böcker i den här genren för tyvärr lever inte Divergent eller Dilerium upp till Hungerspelen i mina ögon. Jag ska prova The Maze runner också samt några andra böcker som ska vara lika bra.

3. Fifty shades darker av E.L. James. Jag vet, den här serien är sjukt omdiskuterad och antingen verkar man hata eller älska den. Jag fastnade helt i bok nr 1, Fifty shades of Grey, men bok nr 2, Fifty shades darker, är snäppet bättre. I den utvecklas kärleken mellan Ana och Christian, och den ger mig samma pirr i hela kroppen som bok nr 1. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig och självklart läste jag den på engelska. Tror att det skulle kännas larvigt att läsa om sexscener på svenska. Det blir för nära på något sätt.
3 kommentarer:

Carro sa...

Jag har bara Fifty shades of freedom kvar nu, tycker väl att de är helt okej hittills :)
Men jag håller med om att de nog bör läsas på engelska :)

Lena sa...

Hungerspelen och helst uppföljarna har jag tänkt hinna läsa under året. Dom står och väntar!

Liz sa...

Lena - Åh jag önskar att jag hade den läsupplevelsen kvar. Ska nog läsa om dem om några år :)