torsdag 12 december 2013

Berövad av Liz Coley


Handling
Angie är tretton när hon försvinner från ett scoutläger. I nästa ögonblick står hon framför dörren till sitt hem, hon har varit borta i tre år. Hon minns ingenting men de fula, röda ärren som slingrar sig kring hennes handleder och anklar vittnar om händelserna. En skrämmande och samtidigt fascinerande psykologisk thriller för unga vuxna om konsekvenserna av övergrepp. Men också om att våga acceptera den man är, eller snarare: delarna av vilka man består.

Mina tankar
Det här är en läskig och obehaglig psykologisk thriller om övergrepp på barn och de konsekvenser såna trauman kan få. Det var intressant att läsa om hur hjärnan kan fungera för att man ska kunna överleva en sådan hemsk upplevelse. Boken kändes särskilt aktuell med tanke på händelser som man har läst om i tidningarna på sista tiden (t.ex. de tre kvinnorna i Cleveland som var kidnappade och inlåsta i 10 år)
Det gick inte att lägga ifrån sig boken så jag läste ut den på en kväll. Även om detta räknas som en ungdomsbok så funkar den bra för vuxna också.

Betyg

Inga kommentarer: