fredag 13 december 2013

Den enes död av Peter James


Handling
Skrämmande nära verkligheten.

Hur mycket är ett liv värt? Skulle du kunna döda en annan människa om du fick tillräckligt mycket pengar? Och om du hade valet att rädda ditt eget barns liv eller livet på ett barn du aldrig träffat, vad hade du valt?

Liket av en tonåring hittas strax utanför Brightons kust. Strax därefter påträffas ytterligare två döda kroppar. Gemensamt för de tre är att samtliga saknar inre organ.
Samtidigt vårdar en orolig mamma i Brighton sin allt sjukare tonåriga dotter. Det enda som kan rädda henne nu är en organdonation. Tiden är alltför knapp och kön är lång men en tillräckligt desperat mor kan hitta andra vägar …
Roy Grace utreder mordet på de tre ungdomarna och spåret för honom till Rumänien och till utsatta gatubarn, beredda att tro på vad som helst som till synes omtänksamma människor lovar dem.

Mina tankar
Jag blev lite besviken på denna bok av Peter James eftersom jag verkligen brukar gilla hans böcker. Enligt mig var den en aning seg och fångade mig aldrig riktigt. Jag gillar deckare med ett snabbare tempo. En av de saker i Peter James böcker som får mig att återkomma gång på gång är att jag vill veta vad som hände med hans första fru Sandy. I denna bok får man mer information än vanligt och det känns som att upplösningen på detta är inom en nära framtid, så jag kommer att fortsätta läsa hans böcker. Förhoppningsvis var bara denna bok en liten dipp och jag hoppas att nästa, Död som du, är mycket bättre.

BetygInga kommentarer: