lördag 13 mars 2010

Förändringarnas vind av Kathleen E Woodiwiss

Handling
Nordamerikanska inbördeskriget sliter sönder nationen. Ju fler offer kriget skördar desto mer växer hatet på båda sidor. I denna värld fylld av strider, fattigdom och kriminalitet står plötsligt den sjuttonåriga Alaina MacGaren ensam. Hennes far och hennes båda bröder har dragit ut i kriget för att slåss mot nordstatstrupperna.

När hennes mor dör tvingas Alaina lämna familjens plantage och söka upp sina släktingar i New Orleans. Hon attackeras av en grupp soldater men räddas av en mörk ung läkare som jobbar vid stadens militärsjukhus. Alaina vill trots det på inga villkor stå i tacksamhetsskuld till honom, eftersom han är kapten i nordstatsarmén och således hennes fiende. Kapten Cole Latimer visar sig dock vara svår att hata... och lika svår att älska.

Mina tankar
Jag blir nästan aldrig besviken på de historiska Harlequin-romanerna som jag läser. Notera dock att det endast är de historiska Harlequin-böckerna som jag tycker så mycket om, de andra är rent ut sagt dåliga. Men i de historiska böckerna får man härliga historiska miljöbeskrivningar och personerna beter sig på ett helt annat sätt än vad man gör i dagens samhälle, männen är oftast gentlemän och kvinnorna är starka men kvinnliga. Man vet vad man får när man läser en Harlequin-bok och det är så skönt att alternera med en sådan tycker jag. Just den här författaren har jag läst en vanlig bok med också och jag älskar hennes sätt att beskriva karaktärerna och hennes böcker framkallar både skratt och tårar, ilska och oro.

Betyg
(Såg att den här boken ingår i serien Casino istället för Harlequin, men det är nästan samma sak)

Inga kommentarer: