torsdag 4 mars 2010

Ps Jag älskar dig! av Cecelia Ahern

Handling
Somliga väntar ett helt liv på att hitta sin själsfrände, men inte Holly och Gerry. De avslutar varandras meningar och till och med när de bråkar kan de inte låta bli att skratta. Holly kan inte tänka sig ett liv utan Gerry. Och det är så idén med "listan" kommer till ... som ett skämt. Om något skulle hända honom ska han ge henne en lista med saker att göra, för att hon ska klara sig utan honom.

Men så händer det otänkbara. Gerry blir sjuk och dör. Tre månader senare får Holly ett mystiskt paket. Det visar sig att Gerry har hållit sitt ord och efterlämnat sig brev med instruktioner till Holly om vad hon ska göra för att komma över honom. Varje brev avslutas med "PS Jag älskar dig".

Mina tankar
Det här är en fantastisk bok! Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Jag älskar relationen som Holly och Gerry har och jag väntade ivrigt på nästa brev. Skratt blandas med gråt och man får sig en tankeställare. Duktigt av en så ung tjej att kunna skriva såhär bra om så svåra saker och språket var väldigt roligt.

Betyg
Inga kommentarer: