måndag 1 mars 2010

Rovfåglarnas tid av Elisabet Nemert


Handling
När prästdottern Angelica Blake får erbjudandet att följa med till Frankrike som sällskapsdam åt sin barndomsvän, grevedottern Diana, tvekar hon inte. Hon har alltid drömt om ett liv i adelns salonger.

Men den verklighet hon möter i revolutionens Frankrike har föga att göra med hennes skira drömmar. Diana blir misshandlad av sin nyblivne make och hans far snärjer sina garn kring Angelica. Samtidigt accelererar skräckväldet under Robespierre och oron sprider sig ända till slottet i Polignac.

Angelica dras in i en räcka av händelser som tvingar henne att omvärdera allt som hon dittills värdesatt och när väninnans liv är i fara måste hon agera. Hon förs av ödet till Paris, där även läkaren David Duchamp lever. Deras livsöden snuddar vid varandra ett flertal gånger, men de har en lång väg att vandra innan de är redo att mötas ansikte mot ansikte...

"Rovfåglarnas tid" är en oerhört spännande kärleksroman, men det är också en berättelse om mod, medkänsla och mänskligt växande.

Mina tankar
Jag gillar Elisabet Nemerts böcker mest för att de alltid är historiska men även för att det alltid förekommer en invecklad kärlekshistoria. I just den här boken tycker jag om att följa Angelicas resa från en ung, naiv flicka till en modig, ung kvinna. Att få flyttas bakåt i tiden när man öppnar en bok är helt underbart och Elisabet lyckas med det.

Betyg
1 kommentar:

Louise sa...

Ska försöka läsa den här nu i vår, fastnade verkligen för Ödets hav så ville se om Nemert hade mer bra böcker att erbjuda :)