fredag 23 november 2012

Bokbloggsjerka 23-26 nov

Äntligen fredag! Denna vecka har varit tung med mycket jobb och event varje dag efter jobbet. Ska bli skönt att ha en lugn helg med mycket läsning.

I veckans Bokbloggsjerka får vi följande uppmaning:

Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.

Jag har några favoritförfattare som jag antingen har läst alla böcker av eller är på väg att läsa alla böcker av. I princip har jag älskat alla böcker av nedan författare så det är svårt att välja ut en enda. Utan inbördes ordning så är dessa mina favoriter:

Patricia Cornwell - hon skriver riktigt spännande, nagelbitande thrillers. Jag fastnar efter första sidan och sen sträckläser jag böckerna och jag har än så länge inte blivit besviken.

Tess Gerritsen - grymma thrillers/deckare. Jag gillar kombinationen med både en rättsläkare och en polis som hjälps åt att lösa fallen. Hennes böcker går som serien "Rizzoli and Isle" på kanal 5 och kanal 9.

Philippa Gregory - hennes böcker om Henrik VIII och hans fruar är fantastiska. Hon hade en dipp med boken The Red Queen enligt mig, men annars är hennes andra böcker riktigt bra.

Diana Gabaldon - min svärmor tipsade mig om serien om Jamie och Claire, och jag älskar varje bok! Vilka äventyr de råkar ut för. Allt med böckerna är fantastiskt; karaktärerna, miljöbeskrivningarna, handlingen, allt!

Kaari Utrio - hennes historiska romaner känns så verkliga, inte romantiserade på något sätt. Hon beskriver miljön som den antagligen var, smutsig, och folk luktade illa och var grova i munnen. Jag gillar att hon skriver om nordisk historia. Synd bara att jag har läst alla hennes böcker som finns på svenska och det verkar inte som att hon kommit ut med någon ny bok sedan år 2000.

John Connor - hans böcker är riktigt bra, råa thrillers och huvudkaraktären är en cool brud som löser fall och råkar ut för allt möjligt. Jag har bara hittat två av hans böcker på svenska, men ser att Bokus har några engelska versioner.

Roslund och Hellström - jag började läsa deckare i samband med Stieg Larssons böcker och Odjuret av Roslund och Hellström var den första spänningsromanen efter Millenium-trilogin som jag läste. Efter det var jag fast.

Jo Nesbö - väldigt bra deckare om den försupne Harry Hole som löser fall.

PJ Parrish - har bara läst två böcker av dessa systrar som skriver deckare eftersom deras alster är svåra att få tag på, men oj vad bra de böckerna var!

Alexandra Potter - underbar chicklit som får en att skratta och må bra. De engelska omslagen är fantastiskt vackra!


18 kommentarer:

Monika sa...

Roslund & Hellström funderade jag på att ta med, men de tog sig inte ända fram. Diana Gabaldon står i hyllan och väntar :)

Anonym sa...

Har faktiskt inte läst några av författarna på din lista,men Kaari Utrio lät lockande...

Vargnatts bokhylla sa...

Ah Gabaldon! Den här listan hade kunnat bli längre än 10 stycken inser jag nu:)

Carro sa...

Roslund och Hellström tycker jag också är himla bra! Jo Nesbö är även här en storfavorit! Även om böckerna utöver Harry Hole inte har varit sådär jättebra tycker jag..

bloggbohemen sa...

Många okända. Kul att det är så varierade författare på alla "jerkares" listor!

Lena sa...

Roslund och Hellström skriver vansinnigt bra böcker. Nesbö har jag läst en bok av men fick tyvärr inte mersmak. Har nog inte läst några fler av dina författare.

Sara Pepparkaka sa...

Kaari Utrio är fin också. Men på min lista rymdes hon inte.

Bera sa...

Oj, Cornwell hade jag läst, men de flesta har jag aldrig hört om. Philippa Gregory blev jag plötsligt nyfiken på.

Liz sa...

Åh då har du mycket fina lässtunder att se fram emot :)

Liz sa...

Hennes böcker är underbara om man gillar historia. Jag hoppas verkligen att hon skriver nåt nytt snart.

Liz sa...

Ja det var svårt att hålla sig till enbart 10 st..

Liz sa...

Jag har boken Huvudjägarna hemma men den är oläst än så länge..

Liz sa...

Jag vet, jag har hittat flera nya författare att läsa :)

Liz sa...

Vad kul! Hon skriver grymt bra böcker :)

Lotten sa...

Tess Geritsen lät intressant.
Cornwell tillhörde mina favoriter och jag köpte alla böcker men någonstans på vägen ledsnade jag.

Skrivande sa...

Har bara läst en bok av Roslund & Hellström, minns dock att jag tyckte väldigt bra om den. Kanske är på tiden att ger mig på en ny :)

[Anna] sa...

Patricia Cornwell har jag fortfarande inte läst någon av... Roslund & Hellström borde ha stått med på min lista! Jo Nesbö har har jag inte läst ÄN. PJ Parrish står ju imin bokhylla 3-4 stycken OLÄSTA = måste läsas!!
Jag fick väldigt många MÅSTEN av att kolla på din lista :)

Liz sa...

Lotten - Tess Gerritsens böcker går även som serie på kanal 5 och kanal 9. Serien heter "Rizzoli and Isle" precis som huvudrollsinnehavarna i böckerna :)

Stockholmsflickan - Ja gör det, de är så himla bra!

Anna - vad kul att du hittat nya författare att prova på :) Du och jag verkar ha väldigt liknande boksmak :)