torsdag 15 november 2012

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Huvudpersonen i boken är Rachel, 39 år, som precis har sagt upp sig från sitt jobb som PR-konsult, blivit av med sin lägenhet i London och gjort slut med sin pojkvän Oliver. Alla de tre sakerna hörde ihop eftersom Oliver äger företaget som hon arbetade på och lägenheten som hon bodde i tillhörde företaget.
I samma veva ärver Rachel ett stort hus med tillhörande hundstall av sin moster och gudmor Dot. Perfekt läge att komma bort lite från London och alla bekymmer där.

På hundstallet arbetar Megan som kan allt om hundar och har väldigt bra hand om de hundar som bor där. Rachel har ingen erfarenhet av hundar men med tiden som hon lär känna alla hundarna på hundstallet så lär hon sig att älska hundar och hon blir tillslut riktigt hunderfaren.

Förutom Rachel får man även följa Nathalie och Johnny, ett gift par som försöker få barn, George, byns vetrinär och den evige ungkarlen, Bill, den snygge läkaren och Zoe, nyskild ensamstående mamma till två söner.
Deras liv vävs samman via hundstallet.

Det här är en riktigt mysig bok med härliga karaktärer och intressant handling. Den enda karaktären som jag stör mig lite på är Zoe. Hon har svårt att säga ifrån och sätta gränser, och jag blir förbannad på sättet hon låter sig hunsas av sin ex-man. Hon har även svårt att säga till sin stökiga son Spencer och det gör mig galen.

Kvinnorna i boken är lite smått avundsjuka på varandras liv för att de tror att de andra har perfekta, enkla liv, men alla kvinnorna har sina problem att dras med. Det är däremot inget som stör deras vänskap.

Det här är en riktigt bra chicklit-bok och jag kommer definitivt läsa fler av Lucy Dillons böcker.

Betyg:1 kommentar:

[Anna] sa...

Jag gillade oxå den här boken :)